Уетклийнинг

При Wetcleaning (Уетклийнинг), за разлика от машините за химическо чистене, не се използват токсични химикали и разтворители. Единственият разтворител, който използва новия метод, е водата в комбинация с биоразградими сапуни. Екологичният метод почиства много по-добре от познатото досега химическо чистене.  Облеклата са по-меки, цветовете са ярки, а миризмата е свежа.
Макс Клийн препоръчва на своите клиенти този метод като много по-здравословен, както за Вашите облекла, така и за самите Вас.
С няколко думи за Lagoon™ Wetcleaning: Това е първата система за почистване на деликатни материи, базирана изцяло на водата като разтворител и одобрена за използване от WOOLMARK. LAGOON™ от  Electrolux може да се използва за повечето деликатни материи, чиито инструкции са  „САМО ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ” като възможност за почистване. Системата е създадена съвместно с Hohenstein Institute in Krefeld, Germany. С нашата система за Wetcleaning практически може да се почистват всички видове облекла и материи като вълна, коприна, памук, лицева кожа, велур, мъжки и дамски костюми, блузи, ризи, якета и др. С уетклийнинг впечатляващи резултати се постигат при почистването на петната от протеини, въглехидрати и премахването на бактерии.
30 % от петната могат да се премахнат само с вода.
60 % от петната могат да се премахнат с механични действия и почистващи препарати, като се използва вода за разтворител плюс предварително третиране на петната.
10 % от петната могат да се премахнат с химически разтворители (химическо чистене).
Както се вижда от тази статистика, химическото чистене се налага само в около 10 % от случаите. В останалите с успех може да се прилага уетклийнинг.
Как всъщност работи системата: Lagoon™ се състои от строго специализирани машини, които контролират процеса на почистване изключително прецизно. Те редуцират механичното действие, което в повечето случаи уврежда облеклата. Температурата на водата също се контролира от микропроцесорно управление, като отклонението от зададената температура е нищожно. В така създадените условия се добавят специални сапуни, които почистват облеклата и едновременно с това са щадящи и предотвратяват намачкването и свиването. Тези сапуни са екологични и 100 % биоразградими, като това предотвратява развитието на алергии.
След като бъдат почистени, облеклата се поставят в модерни машини за сушене, които следят влажността в тъканите 400 пъти в секунда. Когато необходимата влажност бъде достигната, облеклата се гладят на специализирана техника за гладене, за да придобият перфектен  вид.
Защо Уетклийнинг ?
Wetcleaning се явява като модерна алтернатива на химическото чистене за повечето от облеклата. Почистващата сила на водата е безспорна и артикулите, почистени чрез този метод, придобиват по-свеж аромат, по-приятни са на пипане и не на последно място без никакви остатъчни замърсявания от химикали, както за природата, така и за Вашите облекла.

Уникалната уетклийнинг система е одобрена и препоръчана от Woolmark

Ухаят ли Вашите дрехи на чисто ?
Усещате ли Вашите дрехи меки?
Ярки ли са цветовете на Вашите дрехи?

Ако отговорът е ДА, те са били почистени с  Lagoon™  от Max Clean - природосъобразната алтернатива.